Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: frontmentes, gyönyörű idő

Orvosmeteorológia: frontmentes, gyönyörű idő

Szerző: Nóri | Publikálva: 2014. március 31. hétfő, 12:59 | Módosítva: több mint 4 éve

Fotó: Réger MátéFotó: Réger MátéA napokban szinte teljesen csapadékmentes, igazán tavaszi időben lehet részünk, fronthatások nélkül!

Ma csak fátyolfelhők szűrhetik a szép tavaszi napsütést. A déli szél néhol megélénkül, a megnövekvő gomolyfelhőkből esetleg az északi, északkeleti határszélen fordulhat elő kisebb zápor. A délutáni órákra 20 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála. Délután a szél északnyugatira fordul és mérsékelt marad. Fronthatás nem várható.

Holnap a maihoz egészen hasonló időjárásra számíthatunk: ragyogó napsütés, esetleg északkeleten lehet egy-egy zápor. 20 fok körüli tavaszi meleg lesz, fronthatás továbbra sem várható.

A napos, kellemes idő kifejezetten jót tesz kedélyállapotunknak, hangulatunknak. Ilyenkor feltöltődik a D-vitamin készletünk, és sokkal szívesebben vagyunk ébren, illetve kinn a természetben. Aki teheti, legyen minél többet a friss levegőn, kiemelten ajánlott ilyenkor kardio jellegű mozgásokat csinálni, pl. túrázni, kocogni, kirándulni.

A frontmentes idő miatt kissé feldúsutak a légszennyező anyagok a levegőben. A jelenlegi helyzet szerint növekedett a szálló por, az ózon, a nitrogén-dioxid, és a nitrogén-oxidok koncentrációja, ám az egészségügyileg kockázatos értéket egyik sem érte el.

Közlekedést nehezítő időjárási vagy humánmeteorológiai tényezővel nem kell számolnunk.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, tavasz, frontmentes
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?