Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: hidegfronti hatások

Orvosmeteorológia: hidegfronti hatások

Szerző: Nóri | Publikálva: 2014. március 24. hétfő, 11:36 | Módosítva: több mint 4 éve

Kép: Kacs DávidKép: Kacs DávidTegnap egy hidegfront vonult át felettünk, aminek humánmeteorológiai hatásai egész nap érezhetőek lesznek.

Erősen felhős, vagy borult, néhol esős, záporesős idő van, a nap folyamán DNy-on zivatar is előfordulhat. Délután folytatódik a csapadékos idő, és a tegnapi front elvonulása után hidegfronti hatások terhelik szervezetünket.

Felerősödhetnek a görcsös jellegű fájdalmak: gyakoribbá válhatnak az izomgörcsök, és az (al)hasi fájdalmak. A változást fejfájással is érzékelhetjük. Ezen kellemetlen tünet ellen védekezhetünk hideg vizes borogatással, fokozott folyadékbevitellel, borsmenta teával, vagy citromfüves illóolaj párologtatásával. Hosszútávon a rendszeres testmozgás, pl. a jóga, vagy a kardio edzések segíthetnek.

A szél mindenütt északnyugatira fordul és megerősödik. Az erősödő szél kiválthat hangulatbeli változásokat, pl. nyugtalanságot, idegességet.

Közlekedés során arra figyeljenek az autósok, hogy a nedves és száraz útszakaszok gyakran váltakozhatnak, megnőhet a féktávolság. Ezen felül erős széllökésekkel, és oldalszéllel is számoljon, aki volán mögé ül.

Holnap fokozatosan mérséklődik a kezdetben még erős ÉNy-i szél, és már csak eleinte keleten fordul elő záporeső. A hidegfronti hatás legyengül, az említett tünetek sokkal enyhébb formában jelentkezhetnek.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, hidegfront, gyenge, szél, zápor, eső, görcs, fejfájás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: