Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: kettős fronthatás

Orvosmeteorológia: kettős fronthatás

Szerző: Nóri | Publikálva: 2014. március 3. hétfő, 16:08 | Módosítva: több mint 4 éve

Kiss Katalin képeKiss Katalin képeA napokban kettős fronthatás okozta panaszokat érzékelhetünk.

A Tiszántúl térségében még elő-előbukkan a nap, másutt borult vagy felhős idő van. Sokfelé gyenge eső vagy záporeső esik. Holnapra csökken a felhőzet, inkább csak északkeleten maradnak tartósabban felhős tájak, itt kisebb eső is előfordulhat. Kissé erősödhet a nappali felmelegedés, és mindkét nap kettős front lesz.

A kettősfronti hatás mindkét frontra érzékenyek táborában okoz humánmeteorológiai panaszokat. A legjellemzőbb tünetek között a fejfájás, a gyulladásos tünetek felerősödése, a görcsös panaszok, és a mozgásszervi fájdalmak szerepelnek, de a változás okozta panaszokat egy egészséges szervezet is megérezheti.

Az időjárásra való érzékenységet csökkenteni lehet az immunrendszerünk erősítésével, ezen felül rengeteget számít a helyes táplálkozás, és a rendszeres mozgás. A legjobban a kardio edzések segíthetnek, az ilyen típusú mozgásforma szinte mindenkinek ajánlott.

Szervezetünk védekezőrendszerét amúgy is érdemes erősíteni, hiszen még mindig influenzajárvány van, és a legyengült szervezet az időjárás okozta változásokat is jobban megérzi.

A levegőben az ózon, a nitrogén-dioxid, és a szálló por koncentrációja emelkedett, ez utóbbi szintje a fővárosban a legnagyobb. Az egészségügyi határt még egyik szennyezőanyag koncentrációja sem érte el.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, influenza
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: