Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: frontok jönnek-mennek

Orvosmeteorológia: frontok jönnek-mennek

Szerző: Nori | Publikálva: 2014. február 10. hétfő, 14:00 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Fotó: Szekeresné BöbeFotó: Szekeresné BöbeDélelőtt még a hétvégi hidegfront utóhatásait érezhettük, délután már egy újabb melegfront érkezik. De holnap sem ússzuk meg fronthatás nélkül.

Mindenütt jelentősen csökkent a felhőzet reggel óta, több órás napsütés várható továbbra is. Késő délután azonban nyugat felől újabb felhők érkeznek, és este már ismét esőzés kezdődik. A felhőkkel megérkezik a melegfront is. A hőmérő higanyszála 10 fokig kúszhat.

A gyakori változást legfőképpen fejfájás jelezheti, de sokaknál vérnyomásingadozás is felléphet. Ez utóbbi szédülést, hirtelen gyengeséget, súlyosabb esetben akár ájulást is okozhat. Akik keringési vagy érrendszeri megbetegedésben szenvednek, kiemelten figyeljenek a napokban arra, hogy kerüljék a hirtelen vérnyomásemelő ételeket, italokat, és a nehéz fizikai munkát!

Holnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a folytatódó melegfront miatt ismét sokfelé számíthatunk esőre, záporesőre. Több helyen jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A borongós ég ellenére tavasziasan enyhe időnk lesz.

A melegfront miatt felerősöhetnek a mozgásszervi bántalmak, különösen az ízületi fájdalmak és a gyulladásos tünetek válhatnak gyakoribbá.

A szennyezőanyagok koncentrációja viszont igen alacsony, a gyakori frontátvonulások kisöprik a sok felgyülemlett port és káros anyagot a levegőből.

Közlekedést nehezítő humánmeteorológiai hatásra csak a melegfrontra érzékeny sofőrök készüljenek, náluk megnőhet a reakcióidő, vezessünk óvatosan!
 


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: