Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: frontmentes napok

Orvosmeteorológia: frontmentes napok

Szerző: Nori | Publikálva: 2014. február 3. hétfő, 11:02 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Az elkövetkezendő néhány napban nem terheli szervezetünket fronthatás, de az időjárás hatással van hangulatunkra. És nem is akármilyen hatással!

Az ország legnyugatibb csücskét kivéve gyakorlatilag mindenhol napos idő van, fronthatás és csapadék nélkül. Napközben akár +6 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála, kellemes idő ígérkezik, és holnap sem lesz jelentős változás időjárásunkban.

A ragyogó időt érdemes kihasználni mozgásra, szabadtéri sportolásra. Aki megteheti, kiránduljon a természetben: az időben hosszú, kardio jellegű edzések nagyon jó hatással vannak a vérkeringésre, erősítik a szívet, az izmokat, javítják a hangulatot, és közben még a friss levegőn is vagyunk.

A mozgás mellett a téli napsütés is kifejezetten jókedvre deríthet, ez kárpótolhatja a nyár és tavasz pártiakat az elmúlt napok borongós, ónos esős, rideg időjárása miatt.

Közlekedést nehezítő meteorológiai tényezőre nem kell számítanunk, azonban ügyeljünk arra, hogy a nap hirtelen elvakíthat oldalról, szemből! Az ónos eső hatásai az útburkolaton már csak helyenként érezhetőek, szinte mindenhol jól járhatóak az utak.

Fronthatás híján elkezdett feldúsulni a levegőben a szennyezőanyag-tartalom: a szálló por koncentrációja a keleti térségben magas (Debrecen, Nyíregyháza, Putnok, és Sajószentpéter és környékük), míg az ózon szintje a Dunántúl téségében emelkedett. Nitrogén-oxidokból Debrecen, Miskolc, Várpalota, és a főváros térségében van sok a levegőben.

Kültéri sportolás esetén kerüljük a közlekedési csomópontokat és a belvárost, menjünk inkább erdős területekre!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, napsütés, légszennyezettség
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?