Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön az ÓNOS ESŐ!

Jön az ÓNOS ESŐ!

Szerző: mikes | Publikálva: 2014. február 1. szombat, 08:09 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Szombaton délelőtt csak elszórtan, délutántól kiterjedt ónos eső várható. Nehéz lesz a közlekedés!

Ma délelőtt eleinte csak elszórtan (főleg a Dunántúl keleti és a Duna-Tisza-közének déli részén) várható csapadék, mely a magasban érkező meleg és a talajon lévő fagyos hőmérséklet mellett odafagy majd az utakra.

Estefelé (kb. 19-20 órától) délnyugat felől egy komolyabb csapadékzóna lép be az országba, mely a hajnali órákra már a Győr-Szeged vonalig terjedhet. A hőmérséklet 2 méteres magasságban -3 és -1 fok között alakulhat, így egyértelműen lefagy majd a hulló csapadék. DNy felől ÉK-i irányba haladva csökken majd a csapadék mennyisége, DNy-on 5-10 mm-nyi ónos eső, fagyott eső hullhat. A Dunántúl nagy részén, de főleg délnyugaton komoly közlekedési nehézséget okozhat az ónos eső, jeges, síkos utakra kell készülni. A közelgő ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat már kiadta a vörös figyelmeztetést a déli és a nyugati megyékre. 

Vasárnap kb. a késő délelőtti óráktól csökken a csapadék intenzítása, és kelet felől csökken a felhőzet. A Dunántúl nyugati tájain azonban további vegyes halmazállapotú csapadék hullhat.


Címkék: ónos eső, közlekedés, jég
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?