Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: nincs markáns front

Orvosmeteorológia: nincs markáns front

Szerző: Nori | Publikálva: 2014. január 27. hétfő, 17:33 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Csóra EvelynKép: Csóra EvelynErős fronthatás szerencsére sem ma, sem holnap nem terheli szervezetünket.

Ma még egy enyhe melegfront hatásait érezhetik a frontokra kiemelten érékenyek, holnap viszont már semmilyen fronthatás nem lesz. Ami viszont nehézségeket okozhat, az a reggelig kitartó sűrű, zúzmarás köd, ami igencsak megnehezíti az autósok dolgát. A Dunántúlon kisebb havazás, hószállingózás is előfordulhat, emiatt és a lefagyott utak miatt többszörösére növekedik a féktávolság, vezessünk lassan!

A rideg idő miatt igyekezzünk megfelelően védeni szabadon maradt bőrfelületeinket, húzzunk kesztyűt, és sapkát! A hirtelen lehűlés miatt könnyebben megfázhatunk, és gyakoribbá válhatnak a felső légúti megbetegedések. Érdemes az enyhe téli időszak végével vitaminkúrába kezdenünk: szedjünk C-vitamint, napi több alkalommal kisebb mennyiség bevitele ajánlott (2-300 mg).

Ilyen időben a baktériumok könnyebben telepednek meg és szaporodnak el a nyálkahártyánkon, így fontos az is, hogy védjük a nyakunkat, szabadtéri sportolásnál pedig védjük valamivel az orrunkat, arcunkat.

A légszennyezettségi mutatók szerint jelenleg Budapest, Miskolc, és Pécs térségében a szálló por koncentrációja magas, az ózoné pedig országszerte emelkedett.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: