Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: kíméletes idő

Orvosmeteorológia: kíméletes idő

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2014. január 6. hétfő, 13:26 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Fotó: Kormos IstvánFotó: Kormos IstvánMa enyhe fronthatásra, holnap pedig frontmentes időre számítsunk.

Ma még előfordulhat egy-egy kisebb eső, esetleg zápor, de estére már csapadékmentes időnk lesz. Az ország  északkeleti részén derült, napos idő van, másutt kissé felhős, és csak néhány helyen maradt meg a borongós, párás idő. Egész nap gyenge hidegfront okoz majd enyhe humánmeteorológiai tüneteket, amit a napsütés és az átlagosnál melegebb, kellemesebb idő könnyen ellensúlyoz majd. A szél napközben délnyugatira fordul, azonban említésre méltó gondokat sem közérzetünkben, sem a közlekedés során nem okoz majd.

Holnap várhatóan erősen felhős, párás, néhol tartósan borult és ködös idő valószínű, azonban még a mai gyenge front is elvonul. A ködös és párás helyeken ügyeljünk a lecsökkent látástávolságra! A felső légúti megbetegedésben szenvedők helyzetét a levegő nagy nedvességtartalma mellett a szennyezőanyagok dúsulása is nehezíti. Még sehol sem lépte át az egészségügyi határt a szálló por és a nitrogén-oxidok szintje, azonban Budapest, Kazincbarcika, és Sajószentpéter térségében már magasak az értékek.

Az évszakos átlagnál melegebb idő kifejezetten jót tehet a hangulatunknak, a meleg idő és a napfény a hormonháztartásunkra is jó hatással van.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, gyenge, nincs, levegőminőség, hormon
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?