Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: enyhe idő frontokkal

Orvosmeteorológia: enyhe idő frontokkal

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2014. január 3. péntek, 13:18 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Gólya KrisztinaKép: Gólya KrisztinaMa még megkímélnek minket a fronthatások okozta tünetek, de hétvégén ismét érezhetünk humánmeteorológiai panaszokat.

Ma nyugaton felszakadozik a felhőzet, máshol marad a borús, párás idő. A nagy nedvességtartalmú levegő megnehezítheti az asztmások helyzetét, ezért ők lehetőség szerint pihenjenek többet. Szitálás bárhol kialakulhat, ettől nyirkossá, csúszóssá válik az útburkolat, tartsunk ezért nagyobb követési távolságot!. A déli szél élénk lesz, ami enyhe nyugtalanságot, idegességet okozhat. Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a borongós idő miatt jellemző lehet a búskomorság, rosszkedv.

Holnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Gyenge melegfront érkezik, ami eleinte elszórt szitálást, késő estétől szórványosan esőt eredményez majd. A frontot nem jellemzik jelentős humánmeteorológiai panaszok, csak az érzékenyebbek tapasztalhatnak fejfájást. A déli, délkeleti szél megerősödik, emiatt a 6-11 fokos maximumhőmérsékletet kissé hidegebbnek érezzük majd.

Vasárnap folytatódik az erősen felhős, vagy borult idő, szórványos esővel, záporral, és kettős fronthatás okozta tüneteket érzékelhetünk: fejfájást, az átlagostól eltérő vérnyomást, ízületi panaszokat, esetleg régi csonttörések helyén fellépő fájdalmat. A déli órákig a déli, délután már az északi szél erősödhet meg, azonban még az eddigieknél is szokatlanabbul megel, akár 15-17 fok várható!

Nem csak az időjárási helyzet, hanem az étkezésünk is erősen befolyásolja a hangulatunkat, közérzetünket. Mivel a karácsonyi időszakban sok helyen jellemző lehetett a túlevés, próbáljunk pár napig diétázni, kímélni az emésztőrendszerünket!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, gyenge, melegfront, karácsony, asztma
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?