Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Két szarvas húzta, SZÉL repítette

Két szarvas húzta, SZÉL repítette

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. december 4. szerda, 16:20 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Idén várhatóan nem a szán, hanem a viharos szél fogja repíteni a Mikulást, hiszen markáns hidegfront éri el hazánk térségét. 

Pénteken már a hajnali óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte havas eső záporok, majd hózáporok alakulnak ki. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik, főleg a középső országrészben viharossá is fokozódik. A hidegfront mindenhonnan kisöpri a megüllepedett hideg, ködös levegőt, így nagyobb lehűlést nem hoz, de mindenképpen felfrissül és kitisztul a levegő.

Szombaton főleg a nap első felében lesz borult az ég, és többfelé alakulhat ki hózápor, sőt nyugaton havazhat is. Napközben csökken a felhőzet, de hózáporok, nyugaton hószállingózás kialakulhat. Tartósan megmaradó hó nem várható, de reggel átmenetileg és lokálisan néhány cm-es hóréteg képződhet a dél-dunántúli tájakon. Továbbra is viharos lesz a szél. 

Vasárnap és hétfőn vegyes halmazállapotú csapadék fordulhat elő, majd valószínűleg karácsonyig tartósan felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő jöhet, zúzmarával, hószállingózással...


Címkék: hózápor, lehűlés, vihar, viharos, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?