Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: hangulatjavító napsütés

Orvosmeteorológia: hangulatjavító napsütés

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. december 2. hétfő, 11:08 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Tábori GáborKép: Tábori GáborTöbbnyire ragyogóan napos időnk van ma, ami egész délután így is marad majd. Csapadékra ne számítsunk, fronthatás nincs. Holnap hasonló idő lesz, reggel sok helyen köddel, és gyenge melegfront érkezik.

Mivel nincs ma front, ezért kapott a szervezetünk egy szusszanásnyi időt arra, hogy kipihenje az időjárás okozta stresszt. Fontos az ilyen időszakokat arra felhasználni, hogy erősítsük immunrendszerünket vitaminokkal, nyomelemekkel, és persze ne feledkezzünk meg a rendszeres sportolásról sem!

Különösen jót tesz hangulatunknak a szikrázó napsütés, de ne feledjük, hogy a napfény ellenére hideg, fagyos napok jönnek. Tartsuk melegen ízületeinket, és figyeljünk oda a kéz és az arcbőr megfelelő ápolására is!

A holnapi melegfront gyenge lesz, csak az erősen érzékenyek érezhetnek némi fejfájást, illetve enyhe keringési rendellenességeket. Az asztmások állapota - főleg a párás, ködös időszakban - romolhat.

A levegő minősége rosszabb az elmúlt napokéhoz képest: a szálló por koncentrációja szinte az egész Tiszántúl területén magas, kiemelten Debrecen, Miskolc, és Salgótarján térségében. A nitrogén-oxidok szintje Debrecen, Miskolc, és Pécs környékén magas. Ezekben a városokban lehetőleg kerüljük a szabadtéri sportolást!

Főleg hajnalban és reggel figyeljünk az utakon, mivel a fagy miatt csúszósak lesznek az útburkolatok. A párás, és ködös területeken lecsökken a látástávolság.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, hangulatjavítás, napsütés, asztma, melegfront, enyhe
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?