Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: tipikus novemberi idő

Orvosmeteorológia: tipikus novemberi idő

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. november 18. hétfő, 13:09 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Sarang JuditKép: Sarang JuditMa még nem kell tartanunk erős fronthatás okozta humánmeteorológiai tünetektől, de holnap melegfront érkezik.

Változóan felhős, párás idő van, a reggeli köd csak helyenként maradt meg tartósan. Kisebb eső, szitálás országszerte kialakulhat. Ma nincs fronthatás, viszont a párás, nedves levegő felerősítheti az ízületi fájdalmakat. Talán nem is gondolnánk, de a gyógynövényes illóolajos fürdő hatékonyan veszi fel a küzdelmet az ilyen jellegű fájdalmak ellen. Használjunk levendulát, rozmaringot, vagy mezei zsúrlót! Tea formájában a gyermekláncfű, a csalán és az aranyvessző jótékony hatására számíthatunk.

Holnap átmenetileg felszakadozik, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A délkeleti szél megerősödik, és melegfront érkezik. Az esős, sötétebb idő rányomhatja a bélyegét a hangulatunkra, és kedvetlenség, fáradékonyság, alulmotiváltság jelentkezhet. Próbáljunk úrrá lenni ezen például úgy, hogy munkánkba több rövidebb szünetet iktatunk! Délután vagy este pedig lehetőség szerint valami olyat csináljunk, amiben igazán örömünket leljük! Egy finom vacsora, teaházas vagy kávézós beszélgetés, jó könyv vagy film segíthet ebben.

A szálló por mennyisége országszerte emelkedett, az alábbi városokban pedig kiemelten magas: Pécs, Mosonmagyaróvár, Miskolc, Eger, Kazincbarcika, Putnok, valamint Tatabánya. Ezekben a városokban mellőzzük a napokban a szabadtéri sportokat!

Közlekedésnél a csúszós utakra és a csökkent látástávolságra fordítsunk különös figyelmet, ez mára és holnapra is jellemző lesz. A melegfrontra érzékenyek holnap érezhetnek tompaságot, vezessünk óvatosan!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, köd, pára, eső, csúszós, közlekedés, levegőminőség, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: