Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: kedden újabb hidegfront

Orvosmeteorológia: kedden újabb hidegfront

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. november 4. hétfő, 13:31 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Többnyire erősen felhős, borult égbolt van ma felettünk, amit hideg, néhol esős idő kísér. A déli szél is megerősödik, enyhe melegfronti hatás tüneteit érezhetjük. Holnap folytatódik a borongós idő, és hidegfront érkezik, akár viharossá fokozódó szél kíséretében.

A gyakran váltakozó frontok hatásait kivédhetjük úgy, hogy felvértezzük a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel. A vitaminok amúgy is nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, hiányuk miatt megjelenhetnek különféle betegségek. Egy részükhöz az alapvető táplálkozás folyamán jutunk hozzá, de fogyaszthatjuk gyümölcsökből, zöldségekből, magvakból, vagy koncentrált módon: étrendkiegészítő vagy vitamin tabletta formájában.

Akinek a szervezete fel van töltve vitaminokkal, sokkal kevésbé érzi meg az időjárásváltozás okozta viszontagságokat, pl. kevésbé nyomasztja környezeti stressz, vagy rossz közérzet. A legfontosabb vitaminok közé tartoznak az alábbiak: C-vitamin, A-vitamin, D-vitamin, és B-komplex. Az ásványi anyagok közül a magnézium, a kálcium, a kálium, és a nátrium megfelelő szintjére ügyeljünk különösen!

A multivitamin tablettákban általában megtalálható ezen anyagok nagy része, de frontokban gazdag időjárás esetén növeljük a gyümölcs- és zöldségfogyasztást is! A most elkezdett, gondosan felépített vitaminkúrának a közeledő influenzaszezon idején is nagy hasznát vehetjük majd.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, vitamin, fronthatás, front
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?