Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: továbbra sincs erős fronthatás

Orvosmeteorológia: továbbra sincs erős fronthatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. október 28. hétfő, 13:56 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Kun P. AndreaKép: Kun P. AndreaTöbbnyire gyengén felhős időnk van, eső nem várható, viszont a déli szél kissé megélénkül. Holnap reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben a napsütést inkább csak az északi tájakon zavarják felhők, itt kisebb csapadék is előfordulhat. Mindkét napon igen enyhe melegfronti hatásokra készüljünk.

Az idei október végi napok két meglepetést is tartogattak számunkra időjárás szempontjából: az átlagosnál jóval kellemesebb, melegebb idő van, és péntek óta fronthatások sem gyötrik a szervezetünket. Ma és holnap is csak nagyon gyenge melegfront okozta tünetekre készüljünk, erősebb front érkezésére csak szerdán van kilátás.

Az erősen frontérzékenyek fejfájást, enyhe vérnyomásingadozást, esetleg koncentrációzavart érzékelhetnek, de súlyosabb tünetek megjelenése nem valószínű. A frontérzékenység tüneteit mindig az okozza, ha hirtelen nagyobb változás áll be időjárásunkban. Mivel ez leghamarabb kedd estétől várható, ezért ha a fenti tünetek felerősödnek, annak oka nagy valószínűséggel nem az időjárásban keresendő.

A növényi pollenek okozta allergiaszezon végén járunk, már csak a parlagfű és a csalán pollenjei találhatóak meg a levegőben alacsony koncentrációban.

Frontok híján dúsul a levegőben a szennyezőanyag-tartalom: a szálló por koncentrációja Dunaújváros és Pécs környezetében, a nitrogén-oxidok Debrecen és Pécs környékén, az ózon koncentrációja pedig országszerte emelkedettek.

Közlekedést nehezítő időjárási tényező csak az erősen melegfrontra érzékeny sofőrök körében merülhet fel, megnövekvő reakcióidő formájában.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, enyhe, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: