Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: nincs erős fronthatás

Orvosmeteorológia: nincs erős fronthatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. október 21. hétfő, 13:20 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Ferencz JózsefKép: Ferencz JózsefMa főleg a déli és a nyugati tájakon hosszabb időre kisüt a nap. Kisebb eső, szitálás eleinte DNy-on, később ÉK-en, K-en alakulhat ki. Az ÉK-i régióban tartósan borongós marad az idő. Holnap északon erősen, máshol változóan felhős lesz az ég, és elsősorban az északi területeken számíthatunk esőre, záporra. Megélénkül a déli szél, de erős fronthatások nem érnek bennünket.

A magasban melegedés zajlik, de a talajon ez markáns fronthatásban nem nyilvánul meg, ezért csak enyhe melegfronti hatásokat érezhetünk. Az erősen frontérzékenyek közérzettel kapcsolatos nehézségeket, ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, de vigyázzunk, mert ennek egy része placebo is lehet!

Alapvetően szép, frontmentes időre van kilátás holnap is. Ha nagyon erős, migrénes jellegű fejfájás jelentkezik, akkor az most nem az időjárásváltozás következménye. Használjunk természetes fájdalomcsillapítókat, igyunk gyógynövényteákat, mint pl. lándzsás útifű, kamilla, fekete nadálytő, vagy szegfűszeg tea.

A frontmentes idő velejárója mindig a levegőben lévő szennyezőanyagok mennyiségének feldúsulása. Így van ez most is, a szálló por koncentrációja Miskolc, Sopron, Sajószentpéter, és Mosonmagyaróvár, a nitrogén-oxidok pedig Budapest, Várpalota, és Debrecen térségében emelkedettek.

Közlekedést nehezítő meteorológiai tényező a holnap megerősödő szél lesz, humánmeteorológiai tünetekkel nem kell számolnunk.

A hét további részében sem várható erős fronthatás, marad a kellemes, enyhe átmeneti idő.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, közlekedés, levegőminőség
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?