Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Lexikon: az időviharról

Lexikon: az időviharról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. október 12. szombat, 09:08 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Milyen érzés időviharba keveredni? És akit elragadott, hogyan juthat vissza a saját korába, a jelenbe? Miért és kiknek kell a legjobban tartani ettől? Lássuk a válaszokat!

Igen csekély irodalma van az időviharnak annak ellenére, hogy hazánkban is megfigyelhejük ezt a jelenséget, mégpedig pontosan 7 évente. 2013. október 26-án, szombaton ismét aktuális lesz, ami az előrejelzési diagramunkon is tisztán látszik már!

Nagyon sok szkeptikus van, akik állítják, hogy az egész csak egy vicc, idővihar nem is létezik. Pedig ők is átélhették már, hogy milyen érzés, amikor egy-egy idővihar szele megcsap ("Hogy elrohant az idő!", "Olyan fáradt vagyok, hogy azt se tudom hol vagyok", "Mennyi is az idő? Teljesen elvesztettem az időérzékemet!").

Vannak azonban olyanok is, akik a saját bőrükön tapasztalták meg az idővihar viszontagságait. Az egyik, neve elhallgatását kérő tanú így nyilatkozott: "egy furcsa fényjelenséget láttam, majd néhány másodpercre bizsergés fogott el, lebegést éreztem.. Teljesen megszűnt a tér- és időérzékem, és pár perccel később egy másik korban tértem magamhoz, több száz km-re a lakhelyemtől".

A kérdésre, hogy hogyan sikerült visszatérnie a jelenbe, jelentőségteljesen csak annyit mondott: "Teljesítenem kellett bizonyos feladatokat." Hozzátette, hogy bár hosszú volt az út, de a kitartása elnyerte gyümölcsét.

Szerencsére embereket igen kivételes esetben ragad el idővihar. A többség az egészből csak annyit érzékel, hogy néhány órával át kell állítani az órákat. Azonban a békák, különösen a hétéves békák már nem ilyen szerencsések! A legtöbb hétéves békát ilyenkor mind mind felkapja a közelgő idővihar, és különböző korokba repíti őket. Éppen ezért a Köpönyeg csapata nagy aggodalommal áll a 26-i idővihar előtt, ugyanis a mi kis békánk éppen ekkor lesz hét éves, és nagyon féltjük őt!

Természetesen azért reméljük a legjobbakat, és azt, hogy végül nem esik bántódása négylábú zöld barátunknak..

Mindenesetre kövesd velünk, hogy mi történik vele az elkövetkező napokban, keresd a gyanús jeleket a koponyeg.hu-n és a facebook.com/koponyeg oldalunkon!

Folytatás hamarosan...


Címkék: lexikon, idővihar, béka, hét, születésnap
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: