Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: erősödő felmelegedés, enyhe fronthatás

Orvosmeteorológia: erősödő felmelegedés, enyhe fronthatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. október 7. hétfő, 12:08 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Kép: Fedeles ImreKép: Fedeles ImreMa napos, fátyolfelhős idő lesz, és délután akár 20 fokig is melegedhet a levegő hőmérséklete. Kedden változóan felhős lesz az ég, nyugaton több felhővel, a Dunántúlon kisebb zápor előfordulhat. Mindkét napon igen enyhe melegfronti hatás várható.

Ezt a nagyon gyenge melegfrontot csak az igen erősen frontérzékenyek érezhetik meg, amúgy jellemzően nem terheli humánmeteorológiai tünet a szervezetünket. Folytatódik az átlagosnál hidegebb idő, viszont a nappali felmelegedés erősödik, a héten mindenhol 20 fok körüli maximumokat mérhetünk. Reggel még kissé fagypont fölött alakaul a hőmérséklet, tehát öltözködjünk rétegesen, ilyenkor nagyon könnyű megfázni.

Az immunrendszer erősítése, és a felső légúti megbetegedések elkerülése érdekében szedjünk kúraszerűen C-vitamint, vagy multivitamin készítményeket! Amikor megkezdődnek a járványok és az influenzaszezon, akkor már késő elkezdeni a vitaminkészletünk feltöltését, igyekezzünk inkább megelőzni a problémát!

A levegő pollentartalma csökkent. A gombák és a parlagfű főszezonja végén, a pázsitfűfélék, a csalán, és az üröm utószezonja végén vagyunk, heves allergiás reakciókat már jóval ritkábban okoznak.

A szennyezőanyagok mennyisége elkezdett kissé feldúsulni: a szálló por koncentrációja Székesfehérvár, Pécs, és Eger környékén emelkedett, a nitrogén-oxidok mennyisége pedig Pécs, Debrecen, Várpalota, és Budapest környékén magas.

Közlekedést negatívan befolyásoló humánmeteorológiai tényező nem áll fenn.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, pollen, fronthatás, vitamin, megelőzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?