Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: erős fronthatás nem lesz

Orvosmeteorológia: erős fronthatás nem lesz

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. szeptember 27. péntek, 12:49 | Módosítva: több mint 4 és fél éve

Ma borult vagy erősen felhős égkép mellett többfelé tarkíthatja eső vagy zápor napunkat. Hétvégén elszórtan várható kis mennyiségű csapadék, a hőmérsékleti értékekben nem lesz nagy változás. Erős fronthatásra nem kell számítanunk.

Ma még a tegnap érkezett hidegfront enyhébb hatásait érezhetjük. A görcsös fájdalom már csak az erősen érzékenyeknél lehet jellemző, inkább a tompa fejfájás érzése maradhat meg. Ez esetben nagyon fontos, hogy az átlagosnál több, kb. napi 2,5 liter folyadékot igyunk meg. Sokszor hatásos az adott terület (pl. halánték, tarkó) körkörös masszírozása, melyhez használhatunk illóolajat is. A citrusos illatúnak frissítő, míg a levendulásnak stresszoldó hatása van. Az enyhe humánmeteorológiai tünetek ellenére bátran töltsünk minél több időt a szabadban!

Szombaton fellélegezhetnek mindkét frontra érzékenyek, hiszen nem lesz fronthatás. Szintén gyenge hidegfronthoz köthető tüneteket legközelebb a hétvége második napján érezhetünk, de pihenőnap lévén könnyebben találhatunk módot a sziesztára, alvásra. Sokszor egy jó ebéd utáni szundikálás is elmulaszthatja az időjárás okozta kedvetlenséget, fejfájást.

A légszennyezettségi mutatók az egész országban igen jók. A hidegfront segített megtisztítani a levegőt, így a forgalmasabb városi csomópontok kivételével mindenhol jó a levegő minősége.

Közlekedést nehezítő orvosmeteorológiai tényező sem ma, nem a hétvégén nem áll fenn.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, enyhe, hétvége
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: