Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Média: A Meteorológiai Világszervezet 16. kongresszusa

Média: A Meteorológiai Világszervezet 16. kongresszusa

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. május 8. vasárnap, 08:00 | Módosítva: több mint 7 éve

wmowmoA Meteorológiai Világszervezet 16. Kongresszusa Genfben, 2011. május 16. és június 3. között kerül megrendezésre. A hazai meteorológiai közösség megbeszélést tartott.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Meteorológiai Világszervezet 16. Kongresszusának ülései előtt a hazai meteorológus közösség megfelelő képviselete érdekében előkészítő megbeszélést tartott 2011. május 2-án a Szolgálat székházában.

A Kongresszus kiemelt témaként kezeli a meteorológiai információk társadalmi hasznosulását, a globális internetes alapú adatkezeléssel összefüggő fejlesztéseket, továbbá a klíma szolgáltatások globális rendszerének létrehozását.

A megbeszélésen - a privát szolgáltatók részéről - részt vettek a Metnet.hu, az Időkép.hu és a Köpönyeg.hu képviselői. Valamennyi időjárás-előrejelző weboldal megköszönte a Szolgálat kezdeményezését, és kifejezte örömét, miszerint a jövőben az állami és a privát szektor szorosabban és konszenzusosan működhet együtt.


Címkék: meteorológia, média, tudomány
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: