Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Brutális hőhullám jön!

Brutális hőhullám jön!

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. július 22. hétfő, 13:12 | Módosítva: több mint 5 éve

Az idei nyár legmelegebb időszaka előtt állunk, sivatagi hőség, tikkasztó napsütés jön!

A következő napokban erőteljes melegedés várható, és szinte alig van esély csapadékra. Tikkasztó kánikula várható.

Egész héten túlnyomóan napos, derült időre van kilátás, csak néha növekedhet meg a gomolyfelhőzet, melyből csupán elvétve alakul ki zivatar. Zivatarokat jégeső, és viharos szél kísérheti.

A hőmérséklet napról-napra emelkedik, így a hétvégén már a 35 fokos forró érték lesz jellemző, azzal, hogy a déli tájakon akár a 40 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

A jövő hét elején még biztosan kitart a rekkenő forróság, így vélhetően több napra elrendelik a hőségriadót. Hasznos tanácsainkat érdemes megfontolni>>>

Nemcsak nálunk, nyugaton is tombol a nagy meleg. Igazi hőhullám érte el az Egyesült Királyságot, csütörtökön sok helyen már 32 fokot mértek, mely igazi kánikulának számit a briteknél. Az orvosok több száz halálos áldozatot írtak a rendkívüli meleg számlájára. Szerdán Londonban 32,2 fokot mértek. A meteorológia szolgálat fenntartja a harmadfokú hőségriadót, és arra figyelmeztetnek, hogy a forróság nem csak az idősek számára megterhelő, hanem a fiatal, egészséges szervezet számára is veszélyes. Az előrejelzések szerint a rendkívüli meleg a jövő hét közepéig kitart. 2006 óta nem volt ilyen meleg a szigetországban.


Címkék: melegfront, nyárias, meleg, napozás, nap, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: