Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön a vihar!!!

Jön a vihar!!!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. május 3. kedd, 09:32 | Módosítva: több mint 7 éve

délután ilyen lehet az égkép...délután ilyen lehet az égkép...Délután markáns hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A széllökések néhol elérhetik a 90-100km/h-t!

Várhatóan 13-14 óra között lép be az országba ÉNy-i határainknál az a markáns hidegfront, mely sokfelé okozhat szélvihart. A front mentén többfelé várható zápor, zivatar. A Balatont 15-16 óra között, a Fővárost 16-17 óra között érheti el a vihar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat, jégesővel; legnagyobb eséllyel a Balatontól délre, itt felhőszakadás is valószínű, hirtelen 25-35mm mennyiségű eső zúdulhat le. A szél zivataroktól függetlenül viharossá fokozódik, általában 60-80 km/h-s lökések lehetnek, de a Balaton és a Móri-árok térségében, majd éjféltől az északkeleti tájakon 90-100 km/h körüli szélrohamok is lehetnek!

A front mögött hirtelen és jelentősen visszaesik a hőmérséklet. És, hogy érzékeltessük, milyen erős ez a hidegfront, Csehországban, 500m-es magasságban jelenleg havazik!

Percről percre rovatunk hamarosan indul, addig mindenki készítse a fényképezőjét, és a virágokat (egyéb dolgokat) menekítse biztonságos helyre!).


Címkék: hidegfront, zápor, zivatar, szél, vihar, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: