Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön a ciklon!

Jön a ciklon!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. május 2. hétfő, 07:56 | Módosítva: több mint 7 éve

még a Földközi-tenger térségében örvénylik...még a Földközi-tenger térségében örvénylik...Mozgalmas hét előtt állunk: holnap viharossá fokozódó széllel mediterrán ciklon érkezik, a hét második felében reggeli fagyveszély várható! Javulás a hétvégére lehet...

Ma lassan-lassan mindenütt csökken a felhőzet, és az ország nagy részén legalább kis időre előbújik a nap. Elsősorban a középső megyékben azonban még gyakran lesz erősen felhős az ég, és itt egy-egy zápor is előfordulhat. A kezdetben még élénk északias szél délutántól jelentősen mérséklődik. 18 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Holnap aztán délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánk térségét, melynek hatására megvastagszik a felhőzet, és délelőtt még csak nyugaton várható eső, zápor. A délnyugati szél egyre jobban megerősödik. Délután, ahogy érkezik a ciklon hidegfrontja, egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol hevesebb zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Az északnyugati szél pedig zivataroktól függetlenül viharossá fokozódik. Jelentős lehűlés kezdődik.

Szerdától péntekig reggelente hideg időre van kilátás, többfelé előfordulhat talajmenti fagy. Érdemes erre már most készülni, és a virágokat e reggelekre "bemenekíteni" a hideg idő elől. Egyébként csütörtöktől-péntektől már sok-sok napsütés lehet, a megnövekvő felhőkből csak egy-egy zápor fordulhat elő. A folytatás pedig fokozatos felmelegedéssel kecsegtet...

 


Címkék: hideg, hidegfront, zivatar, zápor, szél, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: