Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Csak hétfőn tetőzik az ár!

Csak hétfőn tetőzik az ár!

Szerző: köpönyeg | Publikálva: 2013. június 5. szerda, 06:22 | Módosítva: több mint 5 éve

MTI Fotó: Máthé ZoltánMTI Fotó: Máthé ZoltánA legfrissebb adatok szerint Budapesten a korábban vártnál egy nappal később, hétfőn tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással

A folyó vízszintje a budapesti szakaszon 9 centiméterrel nőtt az elmúlt négy órában, kedden 23 órakor 648 centiméter volt.

A tetőzést Nagymarosnál is hétfőre várják, 730 centiméteres vízállásnál. Ott kedden késő este 506 centiméteres vízszintet mértek, az emelkedés 6 centiméter volt négy óra alatt.

A Szigetközben szombaton várható a tetőzés, a nagybajcsi vízmérce 890 centiméteres vízállásánál a közlemény szerint.

További hírek:

Lezárják a 2-es és a 12-es főút egy szakaszát szerdán az árvíz miatt.

Árvízi védekezési munkálatok miatt teljes szélességében lezárta a mecséri Mosoni-Duna hidat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden késő éjjel.

Szükség esetén ötezer ágy áll rendelkezésre Győrben, ha az árvízi helyzet miatt embereket kellene elhelyezni - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgató a Győrhöz legközelebb fekvő szigetközi településen rendezett kedd esti falugyűlésen.

Kedd este már 673 kilométernyi töltés mentén védekeztek az árvíz ellen országszerte - derül ki az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) közleményéből.

A vártnál lassabban vonult le az árhullám a Duna ausztriai szakaszán kedden, a kritikus területeken délután sem érte el a legmagasabb értéket a vízállás.

mti


Címkék: árvíz, áradás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: