Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Csapadékos anyák napja...

Csapadékos anyák napja...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 29. péntek, 08:09 | Módosítva: több mint 7 éve

Idén a munka ünnepére esik anyák napja. Sok-sok szabadtéri rendezvény várja a szórakozni vágyókat, illetve többen szerveznek erre a napra kirándulást. De vigyázat, többfelé eshet vasárnap!

Ma még viszonylag nyugodt lesz az idő, inkább csak a délnyugati, nyugati megyékben fordulhat elő szórványos zápor, egy-egy zivatar. Keleten többórás napsütés lehet. 18 és 25 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Holnap eleinte továbbra is csak a Dunántúlon, majd a Tiszántúlt leszámítva többfelé fordulhat elő zápor, nyugaton, délnyugaton zivatar. Egyébként marad a mérsékelten meleg idő. A szél zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

És akkor vasárnap: Egy sekély ciklon felhőzete húzódik hazánk térsége fölé, így már a reggeli óráktól sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Egy-egy hevesebb zivatarcella is kialakulhat, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. E gócokat felhőszakadás, jégeső, heves szélroham kísérheti. 15 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet - a borongósabb idő hatására. Percről percre rovatunk egyből aktivizálódik, ha az események úgy kívánják!

Furcsának hat, hogy idén május 1-jére, a munka ünnepére esik anyák napja. Magyarországon hagyományosan május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyák ünnepét - ez azonban nem jogszabályi rendelkezés. Megemlítendő, hogy hét évente az ünnep május 1-jére esik (mint idén is), ezért megjelentek olyan kezdeményezések, melyek szerint anyák napja legyen a május 1-jét követő vasárnap.

Aki tehát szabadtéri programot szervez, mindenképpen számítson a csapadék lehetőségére, esernyő, de inkább Köpönyeg:) legyen kéznél! A Köpönyeg.hu ezúton köszönti az édesanyákat!

 


Címkék: felhők, zivatar, zápor, tavasz, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: