Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Gaudeamus igitur...

Gaudeamus igitur...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 28. csütörtök, 07:47 | Módosítva: több mint 7 éve

tovább-tovább...tovább-tovább...Holnap, illetve szombaton több iskolában felhangzik a klasszikus ballagási dal. Nézzük meg milyen időjárásra számíthatnak a "vén" diákok:

Ma gyakran lesz erősen felhős az ég, északon, északkeleten szakadozhat fel hoszabb időre a felhőzet, és bújhat elő a nap. Délnyugaton - főleg a délutáni órákban - szórványosan várható zápor, egy-egy zivatar. Kellemesen meleg lesz délután, hiszen 18 és 24 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Holnap is gyakran növekszik meg a felhőzet, több napsütés keleten valószínű. Eleinte elszórtan, nagyjából a déli óráktól az ország délnyugati felén (nagyjából az Esztergom-Szeged vonaltól délnyugatra többfelé várható zápor, zivatar. A délnyugati határszélen (Dél-Somogy, Dél-Zala térségében) egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat felhőszakadással, jégesővel. A keleti szél zivatarok környezetében viharossá fokozódik (60-80km/h).

Szombaton hajnalban, reggel az ország középső részén szórványosan lehetnek záporok, zivatarok. Napközben az átmeneti napsütés után ismét magasra törnek a gomolyfelhők, és a Tiszántúlt leszámítva sokfelé alakulhat ki újabb zápor, zivatar. Ismét a délnyugati tájakon lehetnek hevesebb zivatarcellák. A délkeleti szél megélénkül, zivatarokat viharos lökések kísérik!

Természetesen, ha az időjárás úgy alakul, elindítjuk Percről-percre rovatunkat, ahol a legfrissebb adatokkal, a legfrissebb radarképekkel követjük majd nyomon a zivatarok mozgását. A ballagó diákoknak viharmentes időjárást kívánunk, és sok sikert a közelgő érettségi vizsgákra!


Címkék: zivatar, zápor, felhők, tavasz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: