Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. május 9. csütörtök, 15:41 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Nagy GáborKép: Nagy GáborA hétvége elején érkező hidegfront borongós, esős időt hoz hazánkba.

Szombaton nyugat felől egy hidegfront lép az országba, amely záporokat, néhol zivatarokat, és lehűlést hoz magával. Eleinte a Dunántúl térségére lesz jellemző az erősen felhős, borult égbolt, később délutántól az ország többi részén is megvastagodik a felhőzet. A szél nyugaton megerősödik, a zivatarok környékén pedig viharos lökések is lehetnek. A megszokott 25 fok körüli hőmérsékleteket hűvösebb idő váltja fel, a hőmérő higanyszála 17-23 fokig emelkedhet. A legalacsonyabb hőmérsékletek 9 és 14 fok között lesznek. Az alacsonyabb értékeket a Dunántúlon lehet majd mérni.

A hét utolsó napján a hidegfront áthelyeződik kelet felé, így már a Tiszántúlon is erősen felhős égboltra számíthatunk. A nap csak kis időre bukkanhat elő. Eső, zápor még ezen a napon is valószínű (jellemzően 5 mm alatti csapadékkal). Az északnyugati szél szintén erős, olykor viharos lehet. A lehűlés folytatódik, a nap legmelegebb időszakában is már csak 17-19 fokot mérhetünk. A minimumok 9-13 fok körül alakulnak.

Hétfőn még hasonló idő várható, de keddtől már érezhető javulásnak nézünk elébe: melegebb, csapadékmentes idő valószínű.


Címkék: hétvége, hidegfront, eső, zápor, zivatar, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: