Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: záporok, zivatarok

Orvosmeteorológia: záporok, zivatarok

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. május 7. kedd, 09:07 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Erik észleléseKép: Erik észleléseGyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. 25 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, és nem lesz fronthatás.

A keleti tájakon elszórtan, máshol többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Jégeső, felhőszakadás főleg a Dunántúl keleti tájain lehet. A zivatarok helyén és környékén lehűl a levegő, és a szél viharossá fokozódhat.

A tegnapihoz hasonló intenzív felhőszakadás esetén a látástávolság alig néhány tíz méterre is lecsökkenhet, így vezetés közben mindenképpen álljunk félre! A romló látásviszonyok, és a vízátfolyásos útszakaszok miatt nő a balesetek kockázata. Más közlekedést nehezítő időjárási tényező nem várható.

A déli, délkeleti szél megerősödik. A pollenkoncentráció emiatt lokálisan nagyon megnövekedhet, amit aztán a szél tovább szállít. A záporok hozhatnak némi enyhülést az allergiások számára, ugyanis a pollenek egy részét ülepítik, kimossák a levegőből. Nagyon sok azonban megtapad a levegőben maradt páracseppeken, ezért az allergiások közvetlenül zivatar előtt és után ne menjenek szabadba!

Az allergiás tünetek ellen használjunk természetes szereket: omega-3 zsírsavat, lenmagolajat tartalmazó ételeket, vagy csalánlevél kapszulát.

Holnap folytatódik a frontmentes idő, hidegfront legközelebb pénteken éri el hazánkat.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, zápor, zivatar, nincs, allergia, pollen, felhőszakadás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?