Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: nyári meleg majális napján

Orvosmeteorológia: nyári meleg majális napján

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. május 1. szerda, 10:21 | Módosítva: több mint 5 éve

Napos idő várható, a megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol, inkább csak az északkeleti tájakon alakul ki zápor, vagy zivatar, melyet enyhe hidegfront kísér.

Majális alkalmából sokan töltik a napot szabadban, ezért különösen fontos az időjárási és az orvosmeteorológiai viszonyokról időben tájékozódni. Az átlagosnál sokkal melegebb idő van, a délutáni órák hőmérséklete az északi régiókban 24 fok körül, másutt 31 fok környékén alakul majd.

Ilyenkor különösen nagy figyelmet kell fordítani az UV-sugárzás elleni védelemre: használjunk napvédő krémeket,  a szembe jutó sugarak szűrésére hordjunk napszemüveget, a napszúrás elkerülése érdekében pedig valamilyen fejfedőt, kalapot! Főleg a kisgyermekeknél (de természetesen a felnőtteknél is) ügyeljünk arra, hogy a sok mozgás miatt folyadékveszteség léphet fel, ezt pótoljuk minél többször, kis adagokban!

A szél északnyugatira fordul és megerősödik, ami ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat. Megváltoztatja a hőérzetet, és kissé hűsebbnek érezhetjük a szinte nyárias meleget, de ne feledkezzünk meg arról, hogy az erős légmozgás ellenére is le lehet égni!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, majális, nyár, meleg, szél, zivatar, UV
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?