Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: erősödő napsugárzás

Orvosmeteorológia: erősödő napsugárzás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 29. hétfő, 10:45 | Módosítva: több mint 5 éve

A napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik, eső nem lesz. Nyárias meleg idővel indul a hét: 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk, melyet enyhe melegfronti hatás kísér.

A délutáni erős sugárzás már káros lehet, ezért a legveszélyeztetettebb órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a napon! Az UV sugárzás megközelítheti az erős fokozatot, így a fehér bőrűek és a gyermekek esetében használjunk fényvédő krémeket!

A délnyugati szél élénk, több helyen erős lesz. Ez néhányaknál nyugtalanságot okozhat, amit ellensúlyozhatunk galagonyából, vagy citromfűből készült teával. Az erős légmozgás rengeteg pollent juttat a levegőbe, így az allergiások kerüljék a hosszas szabadtéri tartózkodást. Lehetőleg hajnalban szellőztessenek, ami csak rövid ideig tartson.

Lassan új allergén növények kezdenek virágozni: erre a platánra, a hársra, és a pázsitfűfélékre allergiások készüljenek. Jó hír azonban, hogy a mogyoró, a fűz, és a kőris virágzási főszezonja a napokban véget ér.

Fronthatás okozta tünet nem zavarja a közlekedésben résztvevőket, inkább az erősen szembesütő, néha hirtelen elvakító napsütés, és a megerősödő széllökések okozhatnak problémát. Ha számítunk ezekre, könnyebben megelőzhető a baj.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, gyenge, melegfront, UV, sugárzás, meleg, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: