Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 25. csütörtök, 13:16 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: MB olvasónk észleléseKép: MB olvasónk észleléseA hétvégi napsütéses időt egy-egy futó zápor, zivatar megzavarhatja, ettől eltekintve kellemes időre számíthatunk.

Szombaton több órás napsütésre és változóan felhős égre van kilátás. Kis eséllyel, inkább a Dunántúli régióban záporok, zivatarok tarkíthatják az időjárást, de ezek tartós lehűlést nem okoznak majd. A déli szél többnyire erős lesz, és a kialakuló zivatarok környezetében a széllökések viharossá fokozódhatnak. A legalacsonyabb hőmérsékletek 9 és 14 fok között változnak, a nap legmelegebb óráiban pedig 22-28 fok lesz. Az előbukkanó záporoktól nem kell megijedni, pompás idő lesz szabadtéri programokhoz. A déli régiókban lesz a legmelegebb.

Vasárnap inkább az ország északi felében számíthatunk záporra, zivatarra. A légmozgás a hétvége második napján is élénk lesz, érdemes kimenni a szabadba sárkányozni! Enyhébb, 12-14 fok körüli minimumok várhatóak, a legmagasabb hőmérsékletek pedig a szombatihoz hasonlóan alakulnak.

A jövő hét elejétől hasonló lesz az idő jellege, a majálisra pedig kánikulai melegre is van esély.


Címkék: hétvége, meleg, tavasz, nyár, majális, zivatar, zápor, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: