Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Húsvéti kilátások

Húsvéti kilátások

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 22. péntek, 10:59 | Módosítva: több mint 7 éve

Zöld erdőben jártam...Zöld erdőben jártam...A húsvéti tojásfestés, sütés-főzés, képeslapküldés, takarítás közben jövünk a legfrissebb információkkal: milyen időt hoz a nyuszi húsvétra?

Ma délután folytatódik a szikrázóan napos időjárás, csapadék sehol nem alakul ki. A hőmérséklet 23-24 fok körül alakulhat. Megélénkülhet a délkeleti szél. Érdemes kihasználni a ragyogó napsütést, a nagy készülődés közepette erre is fordítsunk időt!

Szombaton is sok-sok napsütésben bízhatunk, de már gyakrabban növekedhet meg a gomolyfelhőzet és északkeleten (és esetleg a Bakonyban) már egy-egy zápor is előfordulhat. Szinte nyárias meleg várható délután: 22 és 27 (!) fok közötti értékeket mérhetünk. Akár napozhatunk is:), de kirándulni, sportolni, sétálni feltétlenül érdemes lesz!

Húsvét vasárnap a nap első felében folytatódhat az igen kellemes, napos idő, majd egyre többfelé megnövekszik a felhőzet és eleinte csak északon  és keleten, majd az észak-dunántúli megyékben is többfelé lehet zápor, zivatar. A hőmérsékletben még nem lesz jelentős változás, kora nyárias értékeket mérhetünk.

Húsvét hétfőn aztán tényleg érezhető lesz a változás, a gyakran megnövekvő felhőkből többfelé és több alkalommal fordulhat elő zápor, zivatar - elvégre a locsolkodás ideje e nap... A konvektív csapadék mellett persze majd a napot is láthatjuk. A hőmérséklet kissé csökken, de még így is 20 fok körül alakulhat, azonban főleg északkeleten néhol 15 fok alatt is maradhat délután.

Nem volt mindig ilyen kellemes hőmérsékletű és kora nyárias a húsvét: 2008. március 23-án a Dunántúl nagy részén havazott, sőt a Bakony egyes részein jelentős hótakaró is kialakult. Áprilisi, húsvéti tippjátékunk éppen e húsvéttal kapcsolatos>>>

Érdemes lesz tehát kihasználni ezt a kellemes időjárást, gyönyörű a tavaszi táj, az egyre színesebbek virágok, töltsünk minél több időt a természetben (persze vasárnap és főleg hétfőn figyeljünk a záporok, zivatarok lehetőségére)! A pirostojások festése közben pedig ne feledkezzünk el húsvéti képeslapot küldeni>>>

A Köpönyeg.hu csapata Kellemes Húsvéti Ünnepet kíván Mindenkinek!


Címkék: lehűlés, melegedés, játék, napsütés, zápor, zivatar, húsvét, nyeremény
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?