Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: allergiás tünetek ellen II.

Orvosmeteorológia: allergiás tünetek ellen II.

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 18. csütörtök, 05:46 | Módosítva: több mint 5 éve

Tegnapi cikkünkben olvashattál már néhány házi tippet az allergiás tünetek megelőzése érdekében. Következzen a folytatás!

Bár hallani olyanról is, hogy az allergia magától elmúlik, mégis érdemesebb felvenni vele a harcot, és lehetőleg nem kizárólagosan csak kezelni, hanem törekedni a végleges megoldásra. Ebben segíthet a még kevésbé elterjedt immunterápia. Ennek az a lényege, hogy injekció formájában egyre nagyobb dózisokban juttatják az allergén anyagot a szervezetbe, így a későbbiekben, amikor a szervezet találkozik vele, az csak enyhe tüneteket produkál.

Másik segítség lehet az akupunktúra. Heti két kezeléssel kordában tarthatjuk a kellemetlen tüneteket, és bár el kell viselni némi kellemetlenséget, cserébe nem szennyezzük semmilyen felesleges anyaggal a szervezetünket.

A csodatevő vitaminok is sokat segíthetnek. Főszezonban, és amikor a tünetek egyre erősödnek, növeljük étrendünkben a bevitt D- és C-vitamin mennyiségét!

A növények közül pl. a gyömbér és a kurkuma rendelkezik erős gyulladáscsökkentő hatással, ezek alkalmazásával megszüntethetjük az arcüregben kialakult gyulladásokat. Emellett igen magas az antioxidáns tartalmuk is.

Az allergiát azért érdemes komolyan venni, mert egészséges embereknél is jelentkezhet az élet bármely szakaszában, a meglévő érzékenység pedig asztmává, vagy egyéb légzési nehézségekké súlyosbodhat. A kialakulásban szerepet játszanak a gének is, mivel az allergiára való hajlam örökölhető. Tovább növeli a betegség megjelenésének esélyét, ha mindkét szülő allergiás, illetve az erős negatív érzelmek: a stressz, a feszültség, az izgatottság, a harag, és a félelem.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, allergia, pollen, tünet, gyógymód, kezelés, tipp
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?