Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: kedden enyhe melegfront

Orvosmeteorológia: kedden enyhe melegfront

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 16. kedd, 05:21 | Módosítva: több mint 5 éve

Fotó: Gálovics MárkFotó: Gálovics MárkA hűvös reggelt 20 fok körüli délután követi majd. Napos idő várható, felhők csupán néha zavarhatják meg a napsütést. Csapadék ma sem lesz, és enyhe melegfronti hatás kíséri ezt a szép tavaszi időt.

Bár az elkövetkezendő napokban melegfronti hatás várható, nem lesz túl markáns, így leginkább az erősen frontérzékenyek érezhetik ennek tüneteit. Alapvetően a hangulatra már nem gyakorol rossz hatást a front, sőt, a meleg és a napfény kifejezetten javít a közérzetünkön. Ha tehetjük, tartózkodjunk minél többet napon, ezzel elősegítve szervezetünkben a D-vitamin előállítást.

Enyhe keringési panaszok, esetleg vérnyomásingadozás fordulhat elő. Amennyiben ezek a tünetek felerősödnek, forduljunk orvoshoz, mert annak oka már nem az időjárásban keresendő. Fejfájás még mindig jellemző lehet a melegedés miatt. Erre nem érdemes gyógyszereket bevenni, inkább jógázzunk, tartózkodjunk a friss levegőn, igyunk sok folyadékot (lehetőleg vizet vagy ásványvizet). Gyors segítséget a fájó terület masszírozása, illetve a borsmentából, vagy vasfűből készült tea nyújthat.

Sem a városokban, sem a természetben nem szennyezett a levegő jelentős mértékben, így szabadtéri sportolásra, pihenésre, kirándulásra alkalmas az idő és a levegőminőség egyaránt. Az allergiás tünetek azonban már jelentkezhetnek, az égernek, a mogyorónak, a fűzfának, a kőrisnek, a nyárfának, a nyírfának, és a bükknek van főszezonja.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, melegfront, tavasz, napsütés, fejfájás, gyógymód
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: