Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Folytatódik az igazi tavasz!!!

Folytatódik az igazi tavasz!!!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 20. szerda, 07:43 | Módosítva: több mint 7 éve

sok-sok virág ragyogó színben...sok-sok virág ragyogó színben...Holnap kezdődik a tavaszi szünet, három nap múlva pedig húsvét. Az időjárásra nem lehet majd panaszunk, folytatódik a derűs, igen kellemes napok sorozata!

Már a reggel is derült, és napközben sem lesz ez másként: sok-sok napsütés várható. Csak gyengén növekedhet meg a gomolyfelhőzet, csapadék sehol sem alakul ki. A hőmérséklet ma délután 19 és 23 fok között alakulhat.

Holnaptól szombatig marad a szikrázó napsütés és tovább erősödik a nappali felmelegedés: néhol már nyárias értékeket idéző, 24-25 fok körüli maximumokat is mutathatnak a hőmérők. Esőtől továbbra sem kell tartanunk.

Húsvét vasárnap és húsvét hétfőn az ország nagy részén marad a gyönyörű napsütés, északkeleten azonban már gyakrabban és erősebben megnövekedhetnek a gomolyfelhők, így itt egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat.

A ragyogó tavaszi napfény jótékony hatással van szervezetünkre, ha óvatosan is, de már napozhatunk is. Száraz, igazi kiránduló idő várható a tavaszi szünet nagy részén, érdemes lesz kihasználni. Igazi feltöltődés az ébredező természetben futni, kerékpározni, vagy csak sétálni egyet!


Címkék: húsvét, melegedés, futás, anticiklon, napozás, napsütés, sport, tavasz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: