Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: természetesen az allergia ellen

Orvosmeteorológia: természetesen az allergia ellen

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 11. csütörtök, 12:26 | Módosítva: több mint 5 éve

A tavasz és a szép idő megérkeztével egyre több pollen jut a levegőbe, és ez az allergiában szenvedőknél előidézi a kellemetlen, néha kínzó tüneteket. Mit lehet tenni ez ellen?

Az allergiaszezon kezdetével legtöbben egyből gyógyszeres kezeléshez folyamodnak, azonban ez nem mindig nyújt tartós segítséget, inkább csak a tüneteket enyhíti - ha szerencséd van. Sokszor ugyanis a gyógyszerek sem segítenek. Ilyenkor érdemes kipróbálni olyan alternatív gyógymódokat, amik megkísérelik véglegesen megoldani a problémát (ilyen pl. az akupunktúra).

Ha nem akarsz kipróbálni ilyesmi gyógymódokat, akkor is van lehetőség a betegség természetes enyhítésére. Például ha kirándulni mész, készíts magadnak "pollencsapdát" az alábbi módon: kenj petróleumzselét az orrod alá vastagon, hogy a pollenek ebbe tapadjanak, és ne lélegezd be őket. Érdemes minden nap hajat mosni (este, alvás előtt), mert a hajszálak között is számtalan pollen megtapad, amik éjjel, alvás közben idézik elő a tüneteket.

A szárított csalánlevélből készült kapszula is hatásos ellenszer lehet, mert az antihisztaminhoz hasonló hatása van. A hisztamin az az anyag, ami előidézi az allergiás tüneteket, az antihisztamin pedig csillapítja azokat. A zöld tea a hisztamin felszabadulását gátolja, így az allergiaszezonban érdemes minél többet fogyasztani belőle.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, allergia, gyógymód, természetes, tavasz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: