Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: használjunk illóolajakat!

Orvosmeteorológia: használjunk illóolajakat!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 10. szerda, 07:06 | Módosítva: több mint 5 éve

Ma gyakran megnövekedik a felhőzet, és szórványosan továbbra is előfordulhat kisebb csapadék. Folytatódik az enyhülés és a kettős fronti hatás.

A fokozatos melegedés kifejezetten jót tesz a hangulatunknak, és a szervezet is könnyebben alkalmazkodik a folyamatos (és nem hirtelen) változáshoz. A szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők mégis megérezhetik az időjárás megváltozását. A napokban -főként, ha fronthatás is kíséri a melegedést- lehetőség szerint próbálják kerülni a nehéz fizikai munkákat!

Vérnyomásproblémák ellen remek módszer az illóolajok használata. Alacsony vérnyomás esetén a kakukkfüves illóolaj segít, a hipertóniában szenvedők pedig a majorannás vagy a zsályás illóolajat használják. Ha a vérnyomás gyakran ingadozik, akkor a citromos, a levendulás, vagy a rozmaringos fajtát hívjuk segítségül stabilizáló hatásuk miatt.

Ezek a jellegzetes illatú, szobahőmérsékleten gyorsan párolgó folyadékok különféle szerves szénhidrogén vegyületek keverékei. A növények különböző részeiben (virágokban, levelekben, gyökerekben, termésekben, magvakban) fordulnak elő. Gyógyászati alkalmazásuk az aromaterápia, és nem csak a vérnyomásproblémákban, hanem számos más tünet enyhítésében is segítségünkre vannak.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, illóolaj, vérnyomás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: