Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: enyhe kettős front

Orvosmeteorológia: enyhe kettős front

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 9. kedd, 12:17 | Módosítva: több mint 5 éve

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan várható kisebb eső, zápor. Folytatódik a kitavaszodás, a napokban csúcshőmérsékletek egyre magasabbra kúsznak. Kettős fronti hatás érvényesül.

Az erősen frontérzékeny embereknél gyakoribbá válhatnak a görcsös panaszok, ami a vádlit, a combizomzatot, és az alhasat érinheti a leginkább. Hatásos ellenszer erre a magnézium pezsgőtabletta, vagy a meleg vizes borogatás, ami segít ellazítani a feszült izmokat. Sportolás előtt és után pedig alaposan nyújtsunk! Néhányaknál fejfájás is jelentkezhet.

A szennyezőanyagok koncentrációja (kiemelten a szálló por és a nitrogén-dioxid) Dunaújváros és Pécs térségében emelkedettek. Az ózon szintje a nyugati régiókban és a Tiszántúlon kissé magas, de egészségügyi határértéket nem ér el egyik sem. A pollenkoncentráció is emelkedik: az éger, a mogyoró, a fűz, és a köris főszezonja hónap végén ér véget, de a nyárfa, a nyírfa, és a bükk főszezonja pedig még csak most kezdődött.

A déli, délnyugati szél megélénkülhet, de ez nem lesz zavaró vezetés közben. A olvadékvíz és a gyenge csadapék csúszóssá teszi az utakat, ezeken a helyeken vezessünk lassabban!

Holnap folytatódik a kettős fronti hatás.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, görcs
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: