Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: végre tavasz!

Orvosmeteorológia: végre tavasz!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 8. hétfő, 11:03 | Módosítva: több mint 5 éve

Főként este lehet felhős az ég, egyébként végre napos időre számíthatunk. Esőre nem kell számítani, és fronthatás még ma sem terheli a szervezetünket.

Ma kellemes, napfényes időre van kilátás az egész országban. Végre érezhetően emelkedik a hőmérséklet, és a fagyok elmaradnak. Ez jó hatással van a hangulatunkra és a teljessítőképességünkre, ráadásul fronthatás sem nyomja rá a bélyegét a közérzetünkre. Sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat, a napsugárzás miatt a D-vitamin készletünk is elkezd feltöltődni.

A szennyező anyagok azonban kissé feldúsultak a levegőben. A szálló por koncentrációja Pécs, Esztergom, és Várpalota térségében magasabb, továbbá Pécsett még a nitrogén-dioxid szintje is emelkedett. A pollenkoncentráció is emelkedik: az éger, a mogyoró, a fűz, és a köris főszezonja hónap végén ér véget, a nyárfa, a nyírfa, és a bükk főszezonja pedig még csak most kezdődött.

Közlekedésnél legfeljebb csak a szembe sütő nap lehet zavaró, ezen kívül más időjárási tényező nem befolyásolja negatívan a vezetést.

Holnap kettős fronti hatás kezdődik.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, tavasz, napsütés, pollen
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: