Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: ma még kettős fronthatás

Orvosmeteorológia: ma még kettős fronthatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. április 6. szombat, 12:48 | Módosítva: több mint 5 éve

Eleinte borult lesz az ég, később csökken a felhőzet. Főleg a Dél-Dunántúlon számíthatunk napsütésre, és kettős fronthatásra számítsunk.

Végre javulni látszik az idő, a késői tavasz kezdete a hangulatunkra jó hatással van. Jelentkezhetnek azonban fronthatás okozta panaszok, úgymint alhasi, vagy izomgörcsök, illetve nőhet a keingési rendellenességek kockázata. Ismét jelentkezhet fejfájás, amit pl. levendulából készült teával, vagy borsmentás borogatással enyhíthetünk. Ne felejtsük el, hogy a fokozott folyadékbevitel is csökkenti (sőt, van akinél elmulasztja!) a fejfájást! A megfázásos betegségek lassan háttérbe szorulnak.

A szálló por, az ózon, és a nitrogén-dioxid szintje országszerte emelkedett, de mindenhol az egészségügyi határérték alatt alakul. A jóidő közeledtével egyre növekszik a levegő pollentartalma. Áprilisban kezdődik a tölgy, a gyertyán, a gyermekláncfű, a platás, a hárs, és a pázsitfűfélék előszezonja, valamint a nyárfa, a nyírfa, és a bükk főszezonja.

Az északi, északnyugati szél megerősödhet, ez vezetésnél kissé zavaró lehet. Az utak az olvadékvíz miatt síkosak lehetnek. Az erősen frontérzékeny sofőrök reakcióideje megnőhet.

Holnap nem várható fronthatás.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, pollen, fejfájás, gyógymód, gyógytea
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: