Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 28. csütörtök, 12:53 | Módosítva: több mint 5 éve

A hétvégén soksok esővel kísért, borongós, de végre lassan melegedő időre van kilátás.

Szombaton erősen felhős, vagy borult égboltra számíthatunk, és a péntek hajnalban elkezdődő kiadós esőzés tovább folytatódik. A déli és a keleti régiókban akár 10 mm eső is eshet, az ország többi részén 5 mm körüli csapadék lesz a jellemző. Az esti órákra kis szünet következik, és a csapadéktömb keleti irányba elhagyja az országot. Húsvét első napján azonban már a hajnali óráktól ismét jelentős eső érkezik. A szél néhol élénk lesz. A hőmérő higyanyszála északkeleten kb. 5 fokig, az ország többi részén pedig 9-12 fokig kúszik fel. A minimumok -4 és +2 fok között alakulnak, északkeleten ennél hidegebb lesz.

Vasárnap tehát folytatódik az esős idő, zápor, esetleg zivatar is kialakuhat. Országosan 15-20 mm, északkeleten még ennél is több esőre számítsunk. A szél megerősödik, a maximumok 8-15 fok között, a minimumok pedig 1-7 fok között alakulnak.

A rengeteg esőt hozó felhőzet hétfő estére lép ki az országból, így az eddiginél ugyan melegebb, de csapadékos időjárás köszönt ránk húsvétkor.


Címkék: hétvége, húsvét, eső, zápor, melegedés, tavasz, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: