Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Húsvét-várás napsütéssel...

Húsvét-várás napsütéssel...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 17. vasárnap, 16:56 | Módosítva: több mint 7 éve

gyűjtsd a tojásokat:)gyűjtsd a tojásokat:)Csütörtökön kezdődik a tavaszi szünet, jövő vasárnap pedig már húsvét. Az előrejelzések alapján kellemesebb nyuszi-váró időt el sem képzelhetünk...

A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, hiszen a Biblia szerint Jézus a keresztrefeszítés után harmadnapon (húsvétvasárnap) feltámadt, és ezzel megváltotta a világot. Azonban nemcsak a keresztények ünneplik: szerte a világban a tavaszvárás, a szép idő eljövetelének ünnepe. Az angol Easter és a német Ostern szó eredete is ezt bizonyítja, hiszen a kifejezések Ostara, a tavasz keleti úrnőjének nevéből születtek.

A 2010/2011. tanév rendjéről szóló 22/2010. (V. 13.) OKM rendelet alapján a tavaszi szünet április 21-től (csütörtöktől) április 26-ig (keddig) tart. Nos, az előrejelzést nézve, a diákoknak sem lesz okuk panaszra, hiszen napokon át igazi tavaszköszöntő időre számíthatunk:

A következő napokban anticiklon határozza meg időjárásunkat, melynek áramlási rendszerében száraz és egyre melegebb levegő érkezik hazánk térségébe. Legalább húsvét vasárnapig sok-sok napsütés várható, a megnövekvő gomolyfelhőkből pedig inkább csak húsvétkor alakulhat ki zápor, zivatar. A hőmérséklet napról-napra emelkedhet, a hét közepétől országszerte 20 fok felett alakulhat. Igazi nyuszi-váró, tavaszi szünethez méltó időre van kilátás...

Húsvéti játékunk a végéhez közeledik, de holnap estig még mindig lehet tojást gyűjteni és még mindenkinek esélye van megnyerni a 3 fődíj egyikét: a wellness-hétvégéket. A költőpénz pedig már 40 000 Ft felett jár!!!


Címkék: húsvét, tavasz, melegedés, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: