Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Világszerte tombol a tavaszi tél (videó)

Világszerte tombol a tavaszi tél (videó)

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. március 26. kedd, 15:43 | Módosítva: több mint 5 éve

Nem csak a Kárpát-medencére csapott le a fagy és a havazás, a csillagászati tavasz beköszönte után világszerte küzdenek a szokatlan téli időjárással.

Erős faggyal és helyenként csaknem 40 centiméteres hóval ismét támad a tél az Egyesült Államok északkeleti részén és a Közép-Nyugat északi államaiban.

Colorado és Kansas államokban 38 centiméter hó esett, St. Louisban a hóréteg vastagsága meghaladja a 30 centimétert és a területen további havazás várható. Illinois, Oklahoma és Arkansas államokban szintén figyelmeztetés van érvényben, mivel a következő napokban itt is tovább fog vastagodni a hótakaró.

Moszkvában és környékén is riasztást adott ki a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A következő napokban fél méter friss hóra számítanak, a helyenként óránként 70 kilométeres széllel járó havazás keddig is eltarthat. Az orosz fővárosban a látótávolság helyenként kevesebb, mint 100 méter.

Viharos szél és hóvihar elektromos vezetékeket rongált meg az észak-írországi County Down városban, számos helyen csütörtök óta nincs áram.


Címkék: havazás, hóátfúvás, , video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: