Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: kettős front érkezik

Orvosmeteorológia: kettős front érkezik

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 26. kedd, 06:00 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Nóri észlelése KunfehértórólKép: Nóri észlelése KunfehértórólMarad a borult idő, és szinte országszerte számíthatunk havazásra. Mindössze fagypont körül alakul a hőmérséklet, és kettős fronti hatás lesz.

Még mindig marad a havas, átlagnál hidegebb és szokatlanabb időjárás, és ez a hangulatunkra is rossz hatással van. Sokkal bágyadtabbnak, fáradékonyabbnak érezhetjük magunkat, ez ellen egyelőre csak egyénileg tehetünk, ugyanis a hét második feléig javulás és változás nem várható.

A frontátvonulásokat és a megszokottnál hidegebb időt a keringési rendszer nehezebben viseli, főleg akkor, ha az egyén szív- és érrendszeri megbetegedésben szenved, vagy gyenge a keringési rendszere. Ez általában azoknál jellemző, akik nem mozognak rendszeresen, egészségtelenül táplálkoznak, vagy dohányoznak. Megnő az érrendszeri panaszok előfordulása, ennek egyik oka, hogy az érfalak összehúzódnak, és könnyebben alakul ki részleges vagy teljes érelzáródás.

Az elmúlt napokban a szálló por, az ózon, és néhol a nitrogén-dioxid szintje kissé emelkedett volt, de a csapadék és a szél segít kitisztítani a levegőt. Az egészségügyi határértéket sehol nem haladja meg egy szennyezőanyag koncentrációja sem.

A délutáni órákig a sokfelé élénk északkeleti szelet erős lökések kísérhetik, mely főleg a délkeleti, keleti tájakon képezhet hófúvásokat. A lefagyott utak tovább növelik a féktávolságot, közlekedjünk a megszokottnál sokkal lassabban! A téli gumit továbbra sem ajánlatos még lecserélni.

Holnap folytatódik a kettős fronti hatás.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, közlekedés, hideg, havazás, keringés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: