Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: havazás és melegfront

Orvosmeteorológia: havazás és melegfront

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 25. hétfő, 01:05 | Módosítva: több mint 5 éve

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. Keleten, délkeleten havas eső sem kizárt. Fagypont körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, és melegfronti hatás érezik.

Bizony, havazás és melegfront egyszerre! A kettő nem zárja ki egymást. A melegfront nevével ellentétben nem feltétlenül hoz felmelegedést a felszínen. Viszont ismét hoz fejfájást, és az ízületi, reumás panaszok felerősödését. A front érkezését érezhetjük még régebben szerzett sérülések, gyógyult csonttörések helyén is.

A közlekedési viszonyokat nehezíti az erős északkeleti szél, ami néhol hófúvásokat alakíthat ki. Bár akkora hófúvásokra nem kell számítani, mint ami nemzeti ünnepünkkor volt, hosszabb út előtt mindenképp tájékozódjunk az útvonalat érintő időjárási viszonyokról. A csapadékos területeken a féktávolság megnő, és az utak sokkal csúszósabbá válnak, vezessünk figyemesen!

A nagy szél nyugtalanságot és idegességet okozhat. Ilyenkor arra figyeljünk, hogy kerüljük étrendünkben az élénkítő, felpörgető hatású ételeket és italokat (pl. energiaitalok, koffein, csípős ételek, erős fűszerek). Bizonyos élelmiszereknek stresszűző hatása van, részesítsük ezeket előnyben! Ilyenek például: a dió, a tej, a spenót, a zabkása és a lazac.


Címkék: fronthatás, humánmeteorológia, orvosmeteorológia, melegfront, szél, közlekedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: