Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: méregtelenítsünk! I.

Orvosmeteorológia: méregtelenítsünk! I.

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 20. szerda, 09:23 | Módosítva: több mint 5 éve

Tavasszal minden megújul, a szervezetünket is érdemes ilyenkor méregteleníteni. Ezt most az időjárási helyzet támogatja, hiszen nem terhel minket fronthatás.

Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcsere, erősebb az immunrendszer, és javulnak a regenerációs folyamatok. A méregtelenítés időszaka hagyományosan a tavaszi hónapokra esik.

Sok olyan módszer létezik, ami segít kitisztítani a testünket, nézzünk most meg ezek közül két népszerűt:
Léböjt: a kúra időtartama alatt nem veszünk magunkhoz semmilyen szilárd táplálékot. Frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevet, zöld teát és szénsavmentes ásványvizet fogyasztunk, minimum 2,5-3 litert naponta. A szervezet kénytelen aktivizálni az addig nem használt tartalékokat, és emiatt beindulnak a különféle öngyógyító és öntisztító folyamatok. Elsősorban az emésztőrendszerben fejti ki hatását, de csökkenti a vércukorszintet, a magas vérnyomást is. A nyárra való felkészülésben segítségével néhány felesleges kilótól is megszabadulhatunk. Három napnál tovább azonban sose folytasd a kúrát, mert hiánybetegség alakulhat ki!

Izzasztókúra, szaunázás: izzadáskor fontos, hogy milyen állapotban van a bőrünk. Érdemes karban tartani, hidratálni, hogy felületén a szervezetünk hatékonyan válassza ki a méreganyagokat. Heti kétszer ajánlott szaunázni, utána pedig lehetőleg hidegvizes medencébe merülni, hogy a bőr megőrizze rugalmasságát. Szaunázás közben ne igyunk, hiszen akkor csak az elfogyasztott vízmennyiséget izzadjuk ki! Utána viszont fontos a folyadékutánpótlás (természetesen alkohol- és koffeinmentes italokat, lehetőleg ásványvizet fogyasszunk).


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, méregtelenítés, nincs
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: