Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: mától melegfront

Orvosmeteorológia: mától melegfront

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 17. vasárnap, 09:40 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Szuszán HajnalkaKép: Szuszán HajnalkaMa is fagyos reggelre ébredünk. Napközben eleinte derült, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a felhőzet, ám csapadék nem lesz. A délkeleti szél megerősödik, és melegfronti hatás veszi kezdetét.

A melegfront érkezése növeli a gyulladásos panaszok, a mozgásszervi bántalmak, és a fejfájás megjelenésének esélyét. A lucerna a legnépszerűbb gyógynövény, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak, tea formájában érdemes alkalmazni. Ezen kívül hatásos még a ginzengből készült tea, az ízületek karbantartására pedig a rozmaringtea ajánlott. Gyümölcsök közül ananászt érdemes fogyasztani, mert egy bromelain nevű anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a duzzadást.

A hatalmas szél és az erős csapadéktevékenység hatására kitisztult a levegő, a szennyezőanyagok és a pollen koncentrációja csökkent, minden érték az egészségügyi szint alatt marad.

Már nincs elzárt település az országban, de az utakat még takarítják. Ha hosszabb útra indulunk, mindenképp tájékozódjunk a lehetőségekről és az útvonalat érintő viszonyokról! Továbbá öltözzünk fel rétegesen és melegen, és legyen nálunk sok folyadék! A napos idő ellenére a sugárzás még gyenge, és nem melegszik fel jelentősen a levegő hőmérséklete.

A továbbiakban folytatódik a melegfronti hatás.


Címkék: orvosmeteorológia, humánmeteorológia, melegfront, ízület, közlekedés, gyógymód
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: