Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: lassú enyhülés

Orvosmeteorológia: lassú enyhülés

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 16. szombat, 10:26 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: Prépost RolandKép: Prépost RolandSzombaton fokozatosan tovább csökken a felhőzet, a felhőátvonulásokból szórványosan várható hózápor. A nap első felében még többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Az erős hidegfrontnak azonban vége, nincs fronthatás.

A tegnapi heves események után sokkal enyhébb és csendesebb időre van ma kilátás. Délutánra a légmozgás is legyengül, és fagypont körüli maximumokat mérhetünk. Emiatt nagyon fontos, hogy továbbra is melegen és rétegesen öltözködjünk, még mindig könnyű ugyanis elkapni megfázásos betegségeket. A napsütés javít a hangulaton, de a sugárzás gyenge még ahhoz, hogy jelentősen felmelegítse a levegőt.

Akik tegnap órákat töltöttek kinn a hóviharban, mindenképpen pihenjenek, fokozzák a folyadék- és a vitaminbevitelt. Ha már nyilvánvalóvá vált a megfázás, torokgyulladás, köhögés, vagy egyéb meghűléses betegség, akkor igyunk gyógyteákat (pl. csipkebogyó), és fogyasszunk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt!

Az utakat csak részben nyitották meg, még mindig sok a járhatatlan rész az egész országban. Indulás előtt mindenképp tájékozódjunk (minél több helyen) az utak állapotáról, de a legtanácsosabb nem útnak indulni. Ha szükséges, csak akkor induljunk el, és tegyünk be a kocsiba hóláncot, pokrócot, lapátot, és sok innivalót! Nem foglalnak olyan sok helyet, de szükség esetén nagy szolgálatot tehetnek.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, megfázás, vitamin, hóvihar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?