Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Meddig még?

Meddig még?

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 13. szerda, 08:09 | Módosítva: több mint 7 éve

csütörtök délutánig viharos!!!csütörtök délutánig viharos!!!
Az előrejelzéseknek megfelelően viharos széllel, néhol zivatarral megérkezett a hidegfront. De meddig tart még a bolond idő?

Ma átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet és előbújik a nap. A megnövekvő felhőzetből elszórtan várható zápor, a hegyekben hózápor. Egy-egy hevesebb zápor is előfordulhat graupel-lel (jégdara), sőt a záporokat ma is kísérheti dörgés, villámlás. Az északnyugati szél az északkeleti, keleti megyék kivételével sokfelé lesz viharos (60-90km/h)! Estefelé ugyan mérséklődhet a légmozgás, de még ekkor is erős lökések (30-60km/h) várhatók. Mivel kevés csapadék esett tegnap, ezért ismét lehetnek porviharok!!!

Mikor lesz már vége?

Holnap észak felől újabb felhők érkeznek és szórványosan várható eső, zápor, miközben az északnyugati szél újra viharossá (ismét lehetnek 80-90km/h körüli széllökések) fokozódik, de már csak átmenetileg, hiszen a délutáni óráktól jelentősen mérséklődhet a légmozgás.

Péntektől gyenge, vagy mérsékelt északkeleti szélre van kilátás, és napról-napra erősödhet a nappali felmelegedés, jövő hétre visszatérhet a kellemes tavaszi idő, sok-sok napsütéssel...


Címkék: szél, hidegfront, hideg, zápor, zivatar, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: