Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: keringési nehézségek

Orvosmeteorológia: keringési nehézségek

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 13. szerda, 06:18 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: www.hazipatika.comKép: www.hazipatika.comSzerdán átmenetileg csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet. Reggel és este fordulhat elő csapadék. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, és ismét kettős front nehezíti a frontérzékenyek napját.

Elsősorban keringési nehézségek léphetnek fel, erősödhet a mellkasi fájdalom. A vérnyomás a megszokottól eltérő lehet, de extrém változásra nem kell számítani. Ha ilyennel találkozunk, az már nem a fronthatás miatt van, forduljunk orvoshoz!

A keringési megbetegedések megelőzésének egyik módja, ha csökkentjük a koleszterinszintet. Ez tudatos táplálkozással érhető el, fogyasszunk több teljes kiőrlésű gabonát, bogyós gyümölcsöt, csonthéjasokat, és tengeri halat! Ha egészséges a keringési rendszer, az időjárásváltozás-okozta tünetek kevésbé tudnak érvényesülni.

A levegőminőség rosszabb, mint az elmúlt napokban. A szálló por és az ózon koncentrációja országszerte feldúsult, a nitrogén-dioxid szintje is emelkedett. Kültéri sportoláshoz vagy hosszabb szabadtéri tartózkodáshoz a nagyobb városok forgalmas csomópontjait lehetőleg kerüljük el, ha tehetjük, válasszuk inkább a parkokat, természetet!

Közlekedésnél a hajnali, reggeli ködfoltok nehezíthetik a látási viszonyokat. A csapadékos területeken megnő a féktávolság, síkos utakra kell számítani. A fronthatás kissé lassíthatja a reakcióidőt, közlekedjünk fokozottabb figyelemmel!

A továbbiakban a lehűléssel egy napokon keresztül tartó, erős hidegfront érkezik térségünkbe, az erre érzékenyek mindenképp készüljenek nehezebb, leterhelőbb napokra!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, kettős, keringés, életmód, táplálkozás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: