Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: energiahiány esetén rostok!

Orvosmeteorológia: energiahiány esetén rostok!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 12. kedd, 07:14 | Módosítva: több mint 5 éve

Kedden eleinte kevés felhő lesz felettünk. Napközben borultságig növekszik a felhőzet, és délutántól többfelé lehet eső, zápor, egy-egy zivatar. 10 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, és fronthatás nem terheli szervezetünket.

A maxiumumhőmérsékletek a mai nappal kezdenek el csökkenni, egyre kevesebb napsütésre és egyre több csapadékra kell számítani. Fontos a réteges öltözködés, mert ilyenkor az alulöltözés miatt még mindig nagy a magfázás esélye! Az időjárás hatása inkább a hangulatunkban lesz érezhető, front okozta kellemetlen egészségügyi tünettel nem kell számolnunk.

Ha úgy érezzük, hogy energia híján vagyunk, érdemes étrendünkben megnövelni a teljes kiőrlésű gabonák mennyiségét. Rengeteg hasznos élelmi rostot, vitamint, és ásványi anyagot tartalmaznak ezek a termékek (E-vitamint, B-vitamint, káliumot, kálciumot, magnéziumot, foszfort), és segítenek a cukorbetegség, a szívbetegségek, és egyes ráktípusok megelőzésében. A lassú felszívódás miatt enyhítik az éhségérzetet, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet.

A megemelt mennyiég maximum napi 40-50 gramm rostot jelent, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ilyenkor sokkal több folyadékot igényel a szervezet (a megszokott kb. 2 liter helyett 2,5-3 litert).


Címkék:
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: